Mergi la conţinutul principal

Virusul Zika

Un focar de virus Zika a izbucnit în Caraibe, America Centrală și de Sud ...

În 2015, un focar de virus Zika a afectat Caraibe, America Centrală și de Sud.

Virusul Zika este răspândit de țânțarii Aedes activi în timpul zilei (A. aegypti și A. albopictus) și este asociat cu alte boli, inclusiv dengue, febră galbenă, encefalită japoneză și febră West Nile.

Virusul este răspândit prin mușcătura unui țânțar Aedes infectat, care este activ în timpul zilei și noaptea.

Zika se transmite prin relații sexuale sau se transmite de la mamă la copil în timpul sarcinii sau la naștere.

În prezent, nu există niciun medicament sau vaccin specific pentru virusul Zika

symptoms

Simptome

Cele mai frecvente simptome ușoare includ febră, erupții cutanate, dureri articulare și conjunctivită (cunoscută și sub denumirea de “ochi roz”), uneori greață și vărsături, care durează între câteva zile și o săptămână.

Virusul este periculos prin faptul că se răspândește de la femeile însărcinate la bebeluși, ceea ce poate cauza microcefalie, malformații cerebrale severe și alte defecte congenitale.

preventions

Tratament și prevenție

Cea mai bună metodă de prevenție este utilizarea unui produs DEET 50% pentru a evita mușcăturile de țânțari împreună cu plasele de țânțari.

Simptomele asemănătoare gripei pot fi atât de ușoare încât trec neobservate și majoritatea oamenilor nu consultă un medic. Cu toate acestea, femeile însărcinate care se confruntă cu orice simptom trebuie să se adreseze imediat unui medic pentru analize, care să confirme infecția.

Pe lângă un medicament pentru calmarea febrei și a durerii, cum ar fi paracetamolul, persoanele contaminate trebuie să se odihnească suficient și să consume lichide în mod regulat pentru a evita deshidratarea. Deoarece singura protecție eficientă este prevenirea, este esențial să se utilizeze un produs repelent adecvat pentru utilizare cutanată pentru a preveni mușcăturile de țânțari în regiunile afectate.

Cumpărați acum Vă rugăm să selectați formatul produsului

Cumpărați
acum!