Mergi la conţinutul principal

Febra Dengue

Incidența globală a febrei dengue a crescut dramatic în ultimele decenii.

Febra Dengue este o boală infecțioasă transmisă de țânțari prezentă în peste 110 țări. Este răspândită în principal de țânțari de tip Aedes, în mod specific A. aegypti

Tânțarii femele răspândesc virusul dimineața devreme și seara. Debutul bolii are loc între 3 și 14 zile după mușcătură.

symptoms

Simptome

Simptomele comune asemănătoare gripei care apar la 3-14 zile după mușcătură includ febră, dureri de cap, dureri articulare, greață, vărsături sau erupții cutanate.

În cazuri rare, persoanele cu febră dengue dezvoltă simptome ale febrei Dengue hemoragice la câteva zile după mușcătură, inclusiv sângerări nazale sau gingivale, oboseală, dureri abdominale severe, vărsături constante și dificultăți de respirație.

Deși febra Dengue severă poate duce la sindromul mortal de șoc Dengue, aproape toate persoanele afectate supraviețuiesc cu îngrijiri medicale adecvate.

preventions

Tratament și prevenție

Deoarece nu există un tratament antiviral specific, tratamentul de susținere cu analgezice, substituția de lichide și repausul la pat se dovedesc de obicei suficiente pentru febra Dengue necomplicată.

Pentru forma severă a bolii, pacienții sunt de obicei monitorizați într-o unitate de terapie intensivă.

Dacă bănuiți că aveți febră Dengue, solicitați tratament medical imediat și menționați că ați călătorit într-o zonă cu risc de febră Dengue.

Febra Dengue este o boală infecțioasă transmisă de țânțari prezentă în peste 110 țări. Este răspândită în principal de țânțari de tip Aedes, în mod specific A. aegypti

Este esențial să utilizati un produs repelent adecvat pentru utilizare cutanată pentru a preveni mușcăturile de țânțari în regiunile afectate.

Cumpărați acum Vă rugăm să selectați formatul produsului

Cumpărați
acum!