Mergi la conţinutul principal

Chikungunya

Chikungunya este o boală virală transmisă oamenilor de țânțarul Aedes aegypti și Aedes albopictus

Țânțarii răspândesc virusul în principal în timpul zilei.

Simptomele pot fi confundate cu cele ale febrei Dengue și ale febrei Zika.

În general transmis de la țânțari la oameni, Chikungunya este uneori transmis de la mamă la copil în timpul sarcinii sau la naștere.

Cu toate acestea, în timpul focarelor, virusul poate circula de la oameni la țânțari și poate fi retransmis la oameni.

symptoms

Simptome

În timpul perioadei obișnuite de incubație de 3-7 zile, apar simptome caracteristice, inclusiv febră bruscă, dureri articulare, erupții cutanate, dureri de cap, oboseală, afecțiuni digestive și conjunctivită (“ochi roz”).

Durerea articulară severă sau rigiditatea apar după febră și durează câteva săptămâni sau luni, uneori ani. Această durere poate cauza aproape imobilitatea articulațiilor afectate.

Rareori, au fost raportate tulburări neurologice, inclusiv sindromul Guillian-Barré, paralizii, meningoencefalită, paralizie flască și neuropatie.

preventions

Tratament și prevenție

Cea mai bună metodă de prevenție este utilizarea unui produs DEET 50% pentru a evita mușcăturile de țânțari împreună cu plasele de țânțari.

Deoarece nu există vaccin sau medicamente specifice pentru chikungunya, se recomandă tratament de susținere pe lângă tratamentul simptomatic al febrei și durerii.

Dacă suspectați că aveți chikungunya, solicitați tratament medical imediat și menționați că ați călătorit într-o zonă cu virus chikungunya.

Cumpărați acum Vă rugăm să selectați formatul produsului

Cumpărați
acum!