Scolile

Paduchii de cap pot fi mici creaturi incapatanate. Poate ca deja ati experimentat o raspandire rapida a lor in scoli. Paranix va vine in ajutor, astfel incat paduchii de cap sa nu mai aiba nicio sansa sa se raspandesca in continuare in scoli.


Programul scolar: Printul Paranix si invazia ultra- paduchi

Paranix a dezvoltat un program dedicat scolilor si gradinitelor, construit in jurul povestii printului Paranix si a invaziei ultra-paduchilor pentru a informa profesorii, elevii si parintii cu privire la problemelor de infestare cu paduchi si cum se poate preveni aparitia lor. Programul contine, de asemenea, un set de instrumente care poate fi utilizat pentru a alerta parinti in timpul focarelor de paduchi.

Verificati site-ul Paranix local pentru a afla daca acest program scolar este disponibil si in zona dumneavoastra.

8 fapte despre paduchii

Paduchii de cap pot zbura?

Paduchii nu pot zbura! Cu toate acestea, se raspandesc prin contactul direct dintre capetele a doua persoane. Acesta eeste motivul pentru care iubesc scolile si copiii!

Toata lumea poate avea paduchi de cap?

Paduchii sunt o problema comuna, in special in randul copiilor din scoala primara. Cel mai bun mod de a evita o infestare cu paduchi in familia ta, este sa stii cu ce ai de-a face si sa stii ce tratament sa aplici pentru a scapa de ei in mod eficient.

Paduchii de cap pot inota?

Paduchii nu pot inota. Cu toate acestea, in contactul cu apa, se introduc intr-o stare letargica, dar raman ferm blocati si prinsi de par. De aceea, ii putem contacta chiar si in piscina sau la plaja.

Paduchii de cap se hranesc cu sange uman?

Paduchii se hranesc din scalp pana la de patru ori pe zi. Odata scosi din par, ei nu vor supravietui mai mult de 2 pana la 3 zile.

Paduchii de cap sunt transparenti?

Paduchii sunt translucizi. Acest lucru ii face dificil de detectat in par. Dupa ce paduchii de cap s-au hranit, se transforma intr-o culoare rosiatica-maronie.

Cum se inmultesc paduchii de cap?

Femela paduche poate depune pana la 10 oua pe zi. Ouale sunt de obicei gasite in apropiere de radacina firului de par, aproape de scalp. Lindinii (ouale paduchilor) sunt dificil de indepartat. Deci, cu cat ii detectam mai devreme, cu atat mai usor putem scapa de ei.

Cate picioare au paduchii de cap?

Paduchii au sase picioruse care se termina cu gheare in forma de carlig, pe care le pot folosi pentru a se agata bine in par.

Paduchii de cap prefera parul murdar?

Paduchii nu fac discriminari intre parul scurt sau lung si curat sau murdar. Cu toate acestea, ei sunt mai des intalniti in parul spalat.